Исклучително тешко и болно е жените да чувствуваат дека нивниот партнер повеќе не ги култивира истите емоции како порано. Малите промени во неговото однесување ќе ви кажат повеќе од илјада зборови.

Постојат многу знаци дека тој ќе ве натера да читате меѓу редови и дека вашата врска завршува:

Не ве прашува како сте го поминале денот

Вашиот маж потсвесно ви кажува да не се грижи за квалитетот на вашата врска. Ако не ве прашува за вашите чувства, како сте поминале на работа или што би го подобрило вашето расположение, тој едноставно станува рамнодушен.

Не сака да се гали

На почетокот на врската, гушкањето е еден од начините на кои паровите ја изразуваат интимноста. Ако недостасува во некој дел од врската, тоа е уште еден знак дека вашиот партнер се оддалечува од вас. Потребата од допир е прилично честа работа за две лица кои се сакаат, а кога тоа почнува да отсуствува, тоа исто така значи дека емоциите почнуваат да бледнеат.

Го иритираат ситници

Вашиот партнер едноставно ги врти очите кога ќе го допрете со ногата под масата за време на вечера. Некогаш, тие мали, симпатични навики кои беа нешто што го тераа да скока од радост, а сега се чини дека е алергичен на вашиот допир. Ова се случува поради помала привлечност, што е поттик за крај.

Зборува за пауза

Точно е дека ова е последното нешто што сакате да го слушнете од нашиот партнер. Сепак, тоа можеби не е лоша идеја затоа што паузата може да помогне. На тој начин, ќе му дадете време и нему но и себе да размислите што навистина сакате.

Но, бидете внимателни, бидејќи имало многу примери каде луѓето користат пауза за да го ублажат влијанието на претстојното раскинување.

Не секогаш ова е вака, но дел од овие знаци можат да значат крај. Колку побрзо сфатите дека вашата врска тргнала надолу, толку побрзо ќе најдете начин да ја поправите.