Кога е вистинско време за мажење/женење? Сите знаеме дека тоа не е нешто што мораме да го направиме, но повеќето луѓе и понатаму се одлучуваат да се венчаат, бидејќи тоа е гест на љубов, голема забава, а во некои земји постојат одредени погодности кои се однесуваат на брачен живот.

Но, ако сте принудени да се венчате пред триесетата, бидејќи ќе биде доцна – застенете и размислете за тоа.

Зошто брзање?

Секогаш ќе можете да се венчате, но разводите се “мачење“, не само емоционално, туку и финансиски. Затоа треба подобро да причекате додека не бидете сигурни наместо да брзате. Поточно, еве неколку многу добри причини да се венчате дури после 30. година

За се е виновен Холивуд!

1. Ќе знаете што поточно сакате од својот партнер. Потребно ви е време да сватете што сакате и што ви е потребно спортив идеата за тоа како ја замислувате совршената врска врз база на филмовите. Ќе се изненадете колку реалниот живот се разликува од оној во кој верувавме поради Холивуд и кои делови од филмовите романтизираат и кои се тие делови вредни и важни.

2. Ќе бидете многу подобри во пренесување на своите потреби, мисли и мислења за партнерот, наместо да се нашаѓате дека тој може да ви ги чита мислите. Сите сме многу емотивни и пренапрегнати во дваесетите години, каде што учиме и растеме и стануваме личности какви што ќе бидеме. Времето е тешко да се создаде трајно партнерство бидејќи за година две можете да бидете буквално друга личност.

3. Поголема е вероватноста дека во триесетата ќе бидете повеќе финансиски поткован отколку во дваесетета. Не тврдиме дека ќе знаетемногу повеќе во триесетата, многумина од нас и понатаму се борат кака нашата кариера треба да изгледа дури и во треиесетите години, но барем до тогаш повеќемина од нас успеваат да научат како да се занимаваат со финансии.

4. Ќе имате повеќе време за експериментирање, патување, испробување на нови работи. Ќе имате целосна слобода. Можеби ќе мислете дека е глупаво, но подобро сето тоа да го пробате и да ги отфрлете од својот систем, наместо да се венчате и како тоа б и изгледало.

5. Луѓето живеат подолго од порано, па венчавањето во триесета година и понатаму ќе остватете најмалку половина век брачен живот. Нема потреба за брзање. И понатаму ќе го добиете своето засекогаш ако причекате да врзете. Освен тоа, секогаш можете едноставно да се обидете да живеете со некој пред да се венчате, а тоа е одличен начин да ја запознаете вистинската личност и како таа изгледат во секодневниот живот и секојдневните навики.