Во дружење со нив треба да бидете внимателни, бидејќи никогаш не знаете до кога пријателството ќе трае.

Положбата на планетите и соѕвездието под кои сме родени може, како што тврдат астролози, многу нешто за нас, па и да откријат каков е секој од нас како пријател.

Сепак не треба да се генерализира, бидејќи многу од тоа зависи и подзнакот, распоредот на планетите… Астролозите наведуваат но и со право може да кажат дека претставници на четири хороскопски знаци се меѓу најлоши пријатели.

Се советува во дружењето со нив треба да се биде внимателен.

1. Вага

Вагите се почитуваат самите себе. Нив никаква тајна која пријател им ја доверува не ги обврзува. Не знаат да ја чуваат за себе и само прашање на време е кога ќе ве издае.
За нив пријателството е интересно, но не и свето.

2. Стрелец

Стрелците понекогаш и самите ги предупредуваат луѓето околу себе дека несмеат да се потпрат на нив, но многумина тоа предупредување го игнорираат. Меѓутоа, набрзо се покажува дека требале да ги послушаат.
Стрелецот ќе дојде на вашата забава, но ниокогаш нема да ви понудат рамо за плачење, кога тоа ќе ви биде потребно.

3. Рак

Со раковите тешка е дружбата. Ако на почетокот ви се причини дека се дружељубиви и пристапни, брзо ќе се уверите дека сте во заблуда. Тие во суштина се лабилни и незнаат да чуваат тајни.

Раковите не се добар избор ако сакате искрен и добар пријател.

4. Девица

Проблемот со Девиците не е тој дека се лоши пријатели, туку пријателството со нив после долго време станува нестабилно.
Девиците се импулсивни и пријателството го завршуваат лесно и без грижа на совест. Заминува без да се сврти и се однесува како никогаш да не биле блиски.