Во септември и октомври 2021. година црна венчаница на интернет била повеќе барана од белата.

Иако многу луѓе мислат дека носење бела венчаница е традиција долга стотина години, тоа сепак не е точно.
До средина на 19. век венчаниците во боја биле задолжителни, а потоа кралицата Викторија 1840. година направила револуција кога облекла раскошна бела венчаница.
Дека старите трендови се враќаат на голема врата, со неколку промени, докажува и венчаница во црна боја. Имено, спрема податоците на Гугл, се поголем интерес е за венчаница во црна боја. Интересно е што побарувачката на црни и бели венчаници е подеднаков во последните 12 месеци.

Во септември и октомври 2021 година црната венчаница била повеќе барана од белата.

– Тоа ми се допаѓа. Црните футани се поелегантни – рекла Лаура Мекевер, менаџер за односи со јавноста на компанијата “Dejvids bridal”.

– Еволуција зафаќа се па и венчавања. Започна 2021 година, кога невестите морале да го откажат венчањето поради пандемија па посакале нивното влегување во брак биде незаборавно. Сакале да изгледаат необично и тоа на место кое не се заборава – истакнала Лаура.

Судејќи по коментарите на социјалната мрежа Твитер, може да се види дека и во некои балкански земји жените биле одушевени од црни венчаници, кои со задоволство го споделувале своето размислување.

– Го нормализираме носењето црни венчаници. Црната боја означува елеганција – напишала една девојка.

– Црна венчаница е таа која сега би ме натерала да се омажам – додала друга.