Жените со големи гради во кои мажите често зјапаат, на социјалните мрежи си ги кажа своите маки и проблемите со кои се соочуваат.

Тие ретко успеваат да најдат добар, лесен, чипкаст градник во кој градите им се вклопуваат и изгледаат добро.

Во споредба со жените со мали гради, кои ако сакаат можат да шетаат и без градник, оние со големи гради никогаш не можат да си го дозволат тој луксуз, освен во својот дом.

Проблеми што ги мачат овие жени:

Една од нив вели „Без градник не можам да одам никаде и да почувствувам големо олеснување откако ќе го соблечам на крајот од денот, а градите конечно се ослободени.“

„Копчињата на кошулата секогаш изгледаат како да ќе експлодираат од притисокот секој час. Ако купам кошула во голем број, тоа нема да се случи, ама ќе биде преголема на сите други места, освен на градите. Ретко успевам да најдам убав, лесен, чипкаст градник во кој градите ми се вклопуваат и изгледаат добро.“ сподели друга жена.

За жените со бујни гради, ограничен е бројот на модели на градници што можат да ги носат, како и боите и дезените со кои тие излегуваат на пазарот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

Тие велат дека сакаат да спијат на стомак, но тоа не го прават бидејќи би ги здробиле градите – што воопшто не е пријатно.

„Парчињата храна не паѓаат нормално како кај другите луѓе – на подот или во скутот, туку токму во деколтето. Трчањето со големи гради е убаво само за мажите кои стојат настрана и гледаат, а жените не. Од друга страна, ако облечеме спортски градник, не може нормално да се дише“  – се пожали уште една од жените.

Тие додаваат дека спијат во пижами или ноќница која има тенки прерамки и е прилично отворена, случајно се будат, а градите им се надвор, или барем една од нив.

Врзувањето на појасот во автомобил не е најудобна работа за жените со бујни гради, а тие се чувствуваат непријатно до крајот на возењето.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)