Февруари е месец кој го наговестува крајот на зимата – ветува разни езненадување, убави промени и енергија во изобилство. Во Февруари ќе се случат два многу важни астролошки настани.
Прво завршува ретроградното движење на планетите, што е мноу важно на секој од нас. Второ настан е премин на Меркур во Водолија. Тоа значи дека во февруари најсреќни ќе бидат оние хороскопски знаци за кои Меркур е владеечка планета.

Астролозите откриваат 4 хороскопски знаци ќе имаат најмногу среќа во февруари:

Близнаци
Меркур во февруари ќе им помогне на Близнаците во создавање на нови врски, воспоствување на деловни контакти. Планетата не само ќе ја зголеми потребата на Близнаците за комуникација, туку на овие луѓе ќе им овозможи нови можности за учење. Меркур ќе им го зајакне паметењето, ќе им помогне да стекнат нови искуства на патувања едноставно и ќе ги орасположи. Во сфера на финансии животната среќа, за претставникот на овој знак го чека во втората половина на месецот.

Девица
Девиците вероватно ќе добијат најпозитивна енергија. Овие луѓе можат да се наречат најуспешни во февруари. Тие ќе успеат во се во областа на работењето и ќе можат да се ослободат од здравствени проблеми. Во приватниот живот ќе досдат до хармонија. Планетат ќе ја зголеми марливоста на Девиците, но ќе се бара максимална пристојност од нив. Посебно внимание треба да се посвети на новите случаи. Можете да преминувате од фаза на набљудување во акција.

Вага
Вагата ќе има голем успех во љубовта и бракот. Енергијата на овие луѓево во целина ќе стане отпорна на било кои негативни надворешпни влијанија. Во февруари ќе бидат во можност да прикажат умерена себичност, бидејќи дошло време да не даваат туку да примате. Изјави на љубов, лесно флертување и патувања носат среќа.

Водолија
Водолиите ќе бидат најсреќни луѓе бидејќи Меркур ќе премине во нивниот хороскопскси знак. Почеток на месецот ќе можат да се стекнат со самодоверба и ќе станат харизматични, а во втората половина на февруари голема е вероватноста да имаат среќа во нови потфати. Астролозите напоменуваат крајот на зимата претставниците на овој знак можат да побараат нова работа, отворат сопствен бизнис и развијат нови концепти и промовираат свои идеи.