10 причини зошто Македонците постат!

Македонците традиционално постат една недела пред Велигнед или само последните неколку дена почнувајќи од четврток па се до сабота навечер, а постењето е некаков вид на верување или правење на некое добро дело за чистење од гревовите.

1. Македонците постат пошто сакаат да си ги исчистат гревовите пред Бога...

2. Таа пости пошто го утепала од варање дечко и со пола град!

3. Тој пости за да не остане таа трудна...

4. Македонците постат за банките да им ги опростат кредитите.

5. Македонците постат за да заштедат некој денар за до Грчка на одморче.

6. Македонците постат за да добијат плата на крајот од месецот.

7. Македонците постат пошто се напраиле мортуси, ѓубриња, гипсови минатиот викенд...

8. Македонците постат за да добијат виза за Work and Travel.

9. Македонците постат за да ги вработи партија.

10. Македонците постат џандари да не им пишат казната и пајак да не им ја дигне колата.

Поврзани

Најнови вести

Коментари