Нова книга

Романот „Домот во кој..." на македонски

Книгата зборува за едно момче што ќе биде одведено во дом за деца со посебни потреби, но домот е многу повеќе од дом за деца со посебни потреби, тоа е еден засебен универзум

Издавачката куќа „Антолог" од Скопје го објави романот „Домот во кој..." од руско-ерменската писателка Маријам Петросјан, преведена на македонски од Ѓорѓи Крстевски.

Книгата зборува за едно момче што ќе биде одведено во дом за деца со посебни потреби, но домот е многу повеќе од дом за деца со посебни потреби, тоа е еден засебен универзум, а штитениците на домот не се лица со посебни потреби, туку тоа се лица со посебни можности...

Романот е објавен со поддршка на Институтот за книжевни преводи на Русија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари