СКОПСКО ЛЕТО 2017

Проекција на најдобриот европски филм "Тони Ердеман"

Вечерва со почеток во 21 часот во рамките на програмата на Скопско лето, во Кафе-кино на ФЛУ – Сули ан ќе биде прикажан филмот "Тони Ердеман". Станува збор за драмска комедија во траење од 162 минути, а во режија на Марен Аде.

Вечерва со почеток во 21 часот во рамките на програмата на Скопско лето, во Кафе-кино на ФЛУ – Сули ан ќе биде прикажан филмот "Тони Ердеман". Станува збор за драмска комедија во траење од 162 минути, а во режија на Марен Аде.

Тони Ердман" е трето долгометражно остварување на 39-годишниот Марен Аде, претставник на германскиот "нов бран". Тој е прв германски филм кој се натпреваруваше за Златната палма во Кан после филмот "Снимање во Палермо" на Вим Вандерс од 2008 година, и на комичен начин раскажува за таткото кој кажува шеги со својата ќерка и на тој начин повторно го воспоставува изгубениот однос со неа. Прогласен е за најдобар европски филм и има освоено уште 4 европски филмски награди, награда на ФИПРЕСЦИ во Кан и номинации за Златна палма, Оскар, Златен глобус, Цезар и БАФТА...

Поврзани

Најнови вести

Коментари