Претераа: Во Британија за Денот на мајката се продаваат честитки без зборот "мајка".

Празникот “Денот за мајката“ за британците замина во историја...   

Во британскиот ланец супермаркети Waitrose во продажба се појавиле гендерово (родово) неутрални честитки за Денот на мајката.

Како што пишува дневниот лист Daily Mirror, зборот mother (мајка) е заменет со зборот you (ти).

На честитката пишува: Happy You Day" ("Среќен ден").

 

 

 

 

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари