АЛБАНСКИ ТЕАТАР

Премиера на "Бела"

Албанскиот театар од Скопје вечерва (20 ч.) ја најавува премиерата на монодрамата "Бела" на авторот Реџеп Ќосја, во режија на Ахмет Јакупи. Изведбата е на актерката Дрита Каба-Карага, а ќе биде придружувана од Емине Кадриу и Мејди Алидемај. Сцената и костимите се на Дренуша Граждани, а музика на Самир Дургути. Монодрамата "Бела" ја содржи проблематика на албанското образование без разлика на полот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари