IN MEMORIAM

Почина писателот Методи Манев

Завчера, по подолго и тешко боледување во Свети Николе почина писателот Методи Манев. Неговите посмртни останки беа погребани вчера во неговиот град. Методи Манев (1953, с. Азанбегово, Светиниколско) беше романсиер, раскажувач, поет и драмски автори. Зад себе како пишани трага ги остави делата: "Антидневик", "Сираче", "Сината патека на љубовта", "Корени на животот, корени на смртта" (романи), "Последното цвеќе на есента" (раскази), "Судбината на поетот", "Берачи на ѕвезди" (поезија), "Кој тропа на мојата врата", "Матуранти" (драми), како и на книгата "Книжевни студии и критики"...


Поврзани

Најнови вести

Коментари