Театар за деца и младинци

Петар Пан со две награди во Подгорица

Претставата се закити со награда за актерско мајсторство за ликот на Ѕвончица во изведба на Татјана Кочовска-Павловска.

На 6. Меѓународен фестивал на кукларство кој се одр'а од 13-ти до 17-ти септември во Подгорица, Театарот за деца и младинци од Скопје со претставата "Петар Пан" во режија на Боњо Лунгов, освои две награди.

Претставата се закити со награда за актерско мајсторство за ликот на Ѕвончица во изведба на Татјана Кочовска-Павловска.

Втората награда, пак, е за најдобра сценографија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари