МАКАВЕЈ

Нова книга од Данило Коцевски

Во едицијата за критика и есеистика на книгоиздателството Макавеј од Скопје се појави ново критичко-есеистичко дело на познатиот македонски писател Данило Коцевски со наслов Патиштата на книжевната критика". Книгата на Коцевски е составена од повеќе циклуси во кои се распоредени анализи, толкувања, синтетички текстови и искажувања по однос на состојбите на книжевната критика во пошироки и во македонски рамки.

Поврзани

Најнови вести

Коментари