Скупи фестивал

"Куќата на Бернарда Алба" во Сули ан

"Во Сули Ан", со спектаклот на отворено "Куќата на Бернарда Алба„ на Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот "Андон Чајупи" од Корча, Албанија (19:30 часот), стартува седумдневниот театарски фестивал "Скупи 2017".

"Во Сули Ан", со спектаклот на отворено "Куќата на Бернарда Алба„ на Фредерико Гарсија Лорка во изведба на театарот "Андон Чајупи" од Корча, Албанија (19:30 часот), стартува седумдневниот театарски фестивал "Скупи 2017".

Ова е единствениот перформанс на фестивалот што ќе се одржи во неконвенционален простор. Се потрудивме приказната да ја адаптираме на местото на дејствието, со цел публиката полесно да се соживее и да ја доживее како блиска. Посетителите ќе имаат можност да ја следат претставата во автентичен амбиент и да се почувствуваат како да се во куќата на Бернарда Алба", велат организаторите.

Поврзани

Најнови вести

Коментари