Изложба

Дела на познати македонски сликари во Охрид

Посетителите можат да уживаат во сликите на Димитар Андонов - Папрадишки, Димитар Пандилов, Никола Мартиноски, Лазар Личеноски, Томо Владимирски, Вангел Коџоман и Василие Поповиќ-Цицо.

Во Галеријата "Робевци" во Охрид може да се посети изложбата "Антологија" која опфаќа дела од доајените на македонското сликарство.

Посетителите можат да уживаат во сликите на Димитар Андонов - Папрадишки, Димитар Пандилов, Никола Мартиноски, Лазар Личеноски, Томо Владимирски, Вангел Коџоман и Василие Поповиќ-Цицо.

Изложените дела се дел од збирката на Современа уметност при Завод и Музеј-Охрид. Изложбата ќе трае до 11 септември.

Поврзани

Најнови вести

Коментари