НАГРАДА

Бели мугри за Жарко Кујунџиски

Писателот Жарко Кујунџиски е добитник на наградата Бели мугри" за најдобра необјавена книга поезија од автор до 35 години. Кујунџиски е награден од Домот на култура Кочо Рацин"" од Скопје, за стихозбирката Мојата Сузан повторно девојка". Наградата подразбира откуп на авторско право во висина од 30 илјади денари. Одлуката ја донела петчлена комисија предводена од Бранко Цветковски.

Поврзани

Најнови вести

Коментари