Меѓународна презентација

Балкански тотем од Крстевски во Полска

Делото е работено во рамките на 9-тиот интернационален пленер ,,Творечка експресија#, Гарбатка - Летниско во Полска.

Скулптура од македонскиот уметник Златко Крстевски е изложена во Дирекцијата Ласов Панства во Радом, Полска, информираат од Здружението за уметност и култура "Визант# со седиште во Прилеп.

Делото е работено во рамките на 9-тиот интернационален пленер ,,Творечка експресија#, Гарбатка - Летниско во Полска.

Две платна од Крстевски се дел од колекцијата на регионалниот Музеј во Козиенице.
Крстески е добитник е на неколку награди: 1999-Анкл Валтер Амесбери САД, 2005 ЛМ-Нанџинг Кина, 2011 - Дицацо Сеул Кореа, 2013 - Статуета Танагра за сликарство Мангалиа Романиа, 2015 -УНЕСКО-Истанбул -Турција, 2015- Креатив артс на 13 тиот Арт фестивал во Монастир, Тунис...

Поврзани

Најнови вести

Коментари