АРТ КИНО СТРУГА

50 години од седмиот печат и диви јагоди

Арт киното во Струга денеска и утре ќе ги прикаже филмовите на Ингмар Бергман Седмиот печатт и Диви јагодии, по повод 50 годишнината од снимањето на двата култни филма на овој прочуен шведски режисер.

Овие две ремек дела на филмската уметност снимени во 1957 година ги поставуваат основните егзистенцијални прашања и психички состојби на ликовите кои Бергман подоцна ќе ги развие во своите подоцнежни филмови Есенска сонатаа, Тишинаа Лице в лицее, Фани и Александарр и други.

Поврзани

Најнови вести

Коментари