Вкусна путер погача (видео)

Мека и воздушеста, со совршен мирис на домшни кифли од кои домот ќе замириса а домашните ќе уживаат

Состојки

500 кгр вода
40 г квасец
1 лажица шекер
1 полна лажица сол
50 гр. масло
200 путер или маслец
1 кгр. брашно ( 850 за месење и малку за развекување)
1 жолчка за премачкување

Редоследот во поготовка оваа погача е детално претставен во видео издание. Погача која се подготвува е на многу едноставен начин, односно подготвување  класилни кифлици а крајниот ефетк е со вон класичн изглед. 

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари