Тоа е тоа – конечно имаме рецепт за најдобрата БЕЗГЛУТЕНСКА торта со чоколадо и портокал!

Безглутенска торта од чоколадо и портокал
Состојки за бисквит:
4 јајца
240 гр шеќер
200 гр чоколадо од портокал
200 гр путер
100 гр мелени бадеми
50 гр густин
Состојки за премачкување:
мармалад од портокал
изматена слатка павлака
Подготовка:
Чоколадото и путерот растопете ги и оставете ја смесата малку да се излади. Измешајте ги јајцата со шеќерот пенасто, а потоа додадете ги чоколадото и путерот, бадемите и густинот. Смесата истурете ја во калап обложен со мрсна хартија и печете на 200 степени 20 до 25 минути. Намачкајте ја тортата со мармалад и на крајот послужете со обилен слој шлаг или слатка павлака, по желба.