Потребни состојки:

За тестото:

  • 10 белки
  • 10 лажици шеќер
  • 4-5 лажици мазно брашно
  • 4-5 лажици остро брашно
  • 2 лажици какао
  • 1/2 прашок за печиво
  • 500 мл млеко
  • 2 ќесички ванилин шеќер

За филот:

  • 10 жолчки
  • 12 лажици шеќер
  • 500 мл млеко
  • 30 г желатин
  • 500 мл слатка павлака
  • 200 г шлаг крема во прав
  • 250 г млечно чоколадо

Начин на приготвување: Белките изматете ги со прстофат сол. Кога ќе ги изматите белките во цврст шлаг, додадете го шеќерот додека мешате. Додадете брашно, прашок за печиво и какао. Печете го бисквитот на 170 Целзиусови степени околу 15 минути. Бидејќи оваа торта се полива како кох. Кон крајот на печењето на бисквитот загрејте го млекото во кое сте додале ванилин шеќер. Испечениот бисквит прелијте го со половина литар врело млеко.

Бидејќи ви треба желатин, активирајте го во ладна вода.

Направете го филот така што ќе ги изматите жолчките и шеќерот, па додадете 500 мл млеко. Додадете го желатинот, измешајте и оставете околу еден час да се стегне. Во филот се додава слатката павлака и се мати. Додадете го шлагот во прав и изматете. Кога ќе добиете густ фил, додадете сечкано млечно чоколадо. Над бисквитот се става филот и се остава во фрижидер да се стегне.