Потребно (за 4 порции):
- 1 кг сечкан кромид
- 2 дл растително масло
- 100 г парчиња соја обарени во вода зачинета со сушени зачини
- 2 дл сок од домати
- 1 морков
- 2 бабури исечени на резенки
- пипер
- 1 лута пиперка
- 1 китка листови магдонос и целер (ситно сечкани)
Подготовка: Загрејте го маслото, па додајте ги кромидот, бабурите и морковот. Со добро издинстајте. Додајте една лажица брашно, малку црвена пиперка, сушен зачин, сок од домати, барените парчиња соја сосе водата во која се бареле и со оставете уште десетина минути тивко да врие. Додајте малку вода, ако е потребно, за да се добие саканата густина. Кога ќе тргнете од огнот досолете и додајте ги сечканите магдонос и целер. Гулашот потоа поклопете го и послужете го после десетина минути.