Ако имате голем мерак а малку искуство во готвење риба, ова е вистинско место каде меракот ќе го претворите во задоволство. Се е кажано и покажано во видео снимка – како да подготвите риба.

Рибата е одличен избор ако сакате да се храните поздраво. Кардиолозите препорачуваат да јадете најмалку два оброци со риба неделно, но сепак треба да внимавате каква риба ќе изберете.

Свежата туна има 116 калории, 3 грама масти и 20 грама протеини во 100 грама, додека бакаларот има 82 калории, 0,7 грама масти и 18 грама протеини во исто толкава количина. Исто така, многу е важно како ќе ја зготвите рибата и со што ќе ја комбинирате. Тука ќе ви помогне тимот на Tasty со ова забавно видео со кое ќе научите како најдобро да ја зготвите рибата: