logo
logo
logo

Без шеќер, брашно и масло: ЧОКОЛАДЕН колач кој се прави експресно и лесно

Vecer | 17.01.2022

Без шеќер, брашно и масло: ЧОКОЛАДЕН колач кој се прави експресно и лесно

Оваа чоколадна торта се подготвува брзо, лесно, основата и се какао и банани, а можете слободно да направите двојна мерка, доколку сакате поголема торта.

Поребни состојки:

за глазура:

Начин на приготвување: Исечете ја бананата на тркалца, па ставете ја во блендер, заедно со какаото и прашокот за печиво. Добро изматете додека не се добие течна смеса. Истурете во помал калап, претходно обложен со хартија за печење. Ставете во рерна 5 минути. Направете ја глазурата мешајќи ги темното чоколадо и слатката павлака, па ставете ја во микробранова печка 2 минути да се растопи. Превртете ја тортата на чинија, извадете ја хартијата и прелијте ја со чоколадната глазура. Почекајте малку да се излади, исечете и уживајте!

 

 

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата

logo

Vecer.mk е прв македонски информативен портал, основан во 2004 година.

2004-2024 © Вечер, сите права задржани

Сите содржини и објави на vecer.mk се авторско право на редакцијата. Делумно или целосно преземање не е дозволено.

Develop & Design MAKSMEDIA LTD Skopje Copyright © 2004-2024. Vecer.mk