Коментари и анализи

24 декември 2017

Мистерија за смртта и гробот на Александар Велики Македонски

Според историските податоци Александар Велики Македонски умрел во Вавилон (Египет) на возраст од 33 години. Според историчарите, бил отруен, што е заговор на дел од неговите генерали во борба за...

22 декември 2017

Америкаците сметаат дека овие Руси не се одлучни - како оние од битката за Сталинград

Странците, особено Европјаните, имаат различни спомени за Русите. Некои се негативни и карикатурални, како што е претпоставката дека сите Руси се сунѓери кои пијат вотка. Други пак се позитивни, од историјата која...

20 декември 2017

Како милијарда долари кеш од Багдад завршија кај американските војници во Ирак

 

Кога во април 2003 година американските војници првпат стапнале на земјата Багдад, локалните разбојници во голема мерка веќе ги испразниле сефовите на Централната банка на Ирак, тврдината што ги...

9 декември 2017

Кои се, и како е создаденa организацијата ИСИС

Екстремистичката организација ИСИС, ненадејно, се појави како о никаде создадена исклучително моќна воена сила која во јуни 2014 година го освои градот Мосул во Ирак. Тоа е веројатно прв пат кога...

8 декември 2017

Кој го продал клучниот документ од Холбрук за независностa на Косово

Документот што американскиот дипломат и специјален пратеник Ричард Холбрук, преговарач со Србија за статусот на Косово по повлекувањето на српската полиција и војска од таа покраина, во...

23 ноември 2017

Соросовите 226 величествени, или како да се води Европа преку посредници

Како се случи Сорос и Отворено општетство да имаат клучна, највлијателна улога во европската политика? Јавно достапни документи покажуваат дека филијалата на Отворено општество...

9 ноември 2017

Кој ќе владее со светот? Евроазија и железницата

Климатските промени носат тешкотии во авионските летови и патувањето на бродовите. Кина, а набргу и Индија, како најголеми светски производители нема да можат до САД и Америка воопшто да испорачуваат стоки и...

7 ноември 2017

Европа нема да постои уште долго, а САД остануваат лидери

Американскиот истражувачки центар Stratfor, кој е еден од најголемите авторитети за политички и стратешки анализи во светот, неодамна објави предвидување на главните светски настани до 2025 година...

1 ноември 2017

Која е, навистина, Ангела Меркел. Владетелката на Европа

Која е, всушност, Ангела Меркел, најмоќната жена во светот и најсилната политичка фигура во Германија по Втората светска војна. Нејзината приватна биографија и податоците од приватниот живот се...

26 октомври 2017

Откриени се предвидувања на Нострадамус за 2018.

Топ 10 пророштва на Нострадамус се очекува да се случат во 2018 година!

25 октомври 2017

Кубанската вакцина, мистерија за Западот

Цимавакс, тоа е името на моќната и таинствена кубанска вакцина против рак кој се појавува на белите дробови, и која досега дала докажани позитивни резултати. Многумина се прашуваат зошто, ако е...

23 октомври 2017

Ова се фактите за етничко чистење врз Македонците!

При пребројувањето на населението во Западна Македонија во 1942 година, Албанците не им дозволувале на Македонците да се запишат како Македонци, туку како Срби или како Бугари! Во тој контекст, фашистот ...

19 октомври 2017

Со НАТО во Авганистан опиумот се произведува двојно

Пред речиси 15 години САД започна воена интервенција во Авганистан, која ја одобри меѓународната заедница поради информацијата дека таму се кријат виновниците за терористичките напади на 11 септември 2001 година во...

7 октомври 2017

БНД - Приказна за дете од грешен брак помеѓу Вашингтон и Вермахтот

Нацизмот загуби, но не и нацистите. Многумина од нив, иако имале офицерски и влијателни улоги во германската нацистичка армија за време на Втората светска војна, по војната бea слободни и политички активни. Некои...

26 март 2017

Порно

Трета година по ред издржавме во Европа невиден дрил, притисок и уривање на држава, институции, култура, етнички идентитет, традиција, граѓански односи и јавен морал... уривање устав, медиуми, растурање фамилии и...