ЕУ зборува за нов светски поредок? Русија и Кина се ревизионистички сили, тврди првиот дипломат на ЕУ

Русија и Кина се две „ревизионистички“ сили кои се обидуваат да го променат сегашниот светски поредок, тврди високиот претставник на … Продолжи со читање ЕУ зборува за нов светски поредок? Русија и Кина се ревизионистички сили, тврди првиот дипломат на ЕУ