ДВЕ УБАВИЦИ. МИЛИНА!

02-11-2004

Два избора истовремено на исто место ! Седумнаесет кандидатки, три стручни жирија, познати фаци во публика, пејачи на сцената и …

ПРАШАЊЕ

02-11-2004

Прашање: Докторе, жена ми се породи минатата недела. Кога повторно ќе се чувствува и дејствува нормално? Одговор: Кога детето ќе …

100 ГОДИНИ

02-11-2004

Пациентот: Докторе, дали ќе живеам 100 години? Докторот: Дали пиеш или пушиш? Пациентот: Не. Докторот: Дали играш комар, возиш луди …

РАЗЛИКА

02-11-2004

Прашање: Каква е разликата меѓу диригент и Господ? Одговор: Господ знае дека не е диригент? …

ЕМ СТРИЖЕ, ЕМ ПЕЕ!

01-11-2004

Весели песни, толпа народ и распеан бербер…се основните генералии на саботната урнебесна забава во кафеаната “Два елена”. А, таму главна …

ПОТПИС

01-11-2004

Неписмена старица секогаш кога ја добивала пензијата ставала крст наместо потпис. Еднаш ставила крукче. “Зошто сега ставивте крукче”-ја прашува поштарот. …

ТАТКО И СИН

01-11-2004

-Тато, дај ми го автомобилот за вечер. -А, зошто ти служат нозете-прашува таткото -Па, левата за кумплунгот, а десната за …

КОЈ Е ТАТКОТО?

31-10-2004

На смртна постела, мажот ја повикал сопругата и ја прашал: – Деновите и часовите ми се броени. Долги години ме …

СААТ

31-10-2004

После година дена на привремена работа во странство, се вратил Марко дома. Го дочекале роднините и пријателите, па кога сите …

КАКО ИЗУМРЕЛЕ ДИНОСАУРУСИТЕ?

31-10-2004

Секоја вечер мажот диносаурус кога ќе и` речел на жена му: “Ајде да се сакаме”, добивал одговор: “Главата ме боли”. …

СОВЕТУВАЊЕ

29-10-2004

Цица: Кажувај! Горам од љубопитност. Како си помина на советувањето? Цеца: Одлично! Уште првиот ден запознав еден прекрасен маж. Едноставно, …