Квалификација

08-02-2005

Во Биро за вработување доаѓа еден човек и вели: – Барам работа, дома имам жена и десет деца! Службеникот, слегнува …

Синови

08-02-2005

Рофе добил два сина близнаци и доаѓа Тофе кај него и го прашува како ќе се викаат? Рофе вели првиот …

Забуна

08-02-2005

Еден многу дебел човек се потпрел на оградата во училишниот двор. Поминала учителката и го прашала: – Чекате дете? – …

Прашања и одговори(3)

07-02-2005

– Практично по ништо. И едниот и другиот зависат од квалитетот на јајцата. …

Читај ВЕЧЕР со Cafe Pascalin

07-02-2005

Испратете една празна ќесичка (100г) од кое било кафе ПАСКАЛИН, заедно со купонот од Вечер и очекувајте да станете еден …

Тропски воздишки од Рио

07-02-2005

Милиони Бразилци и странци се собраа во градовите како Рио де Жанеиро, Салвадор и Ресифе за традиционалниот карневал што се …

ЗА ПРВПАТ – СКОПЈЕ ЕТНО 2005

07-02-2005

На 11 и 12 февруари во Универзална сала во Скопје, за првпат ќе се одржи манифестацијата Скопје Етно 2005, на …

КРОФНИЧКИ ОД КОМПИРИ

07-02-2005

Потребно е: килограм брашнести компири 100 г путер или маргарин 4 лажици брашно 2 јајца сол масло за пржење За …

Прженки од сирење

07-02-2005

(за 4 лица – подготовка: 20 минути, чекање: 2 часа, печење: 10 минути) Потребно е: половина килограм кори за пита …