Владо е цар!

23-11-2004

Завчеравечер, во Универзална сала, пред над двеилјадна публика составена од неколку генерации, се случи првиот од низата од четири концерти …

Еднаш ДА – засекогаш ДА!

23-11-2004

Венчавката, колку и да се трудиме да ја направиме неформална, сепак, не може да се реализира без некои востановени симболи …

Возење

23-11-2004

Инструктор за возење ја прашува младата кандидатка: – Што се ослободува кога ќе ја подигнете левата нога од педалата? – …

Недостаток

23-11-2004

Момчето наглас размислува. – Никако не ми е јасно како нашите прадедовци можеле да живеат без светло, телевизор, компјутер…? Го …

Модрица

23-11-2004

– Од каде ти е модрицата на окото? – ја прашува едната колешка другата. – Од мажот! – Мислев дека …

Замена

22-11-2004

Понесена од филозофската мисла, жената му се обратила на мажот: – Е, кога ти би бил јас! На тоа тој …