ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ СО ЗЕМЈАТА?

11-01-2005

Силниот подморски земјотрес кој предизвика стравотен цунами бран ја измести земјата, ја забрза ротацијата и го скрати денот. Мислењата за …

ЗЕМЈОТРЕСОТ ГО СКРАТИ ДЕНОТ

11-01-2005

Подводниот земјотрес кој ги придвижи разорните бранови во југоисточна и јужна Азија засекогаш ја забрза ротацијата на Земјата, а последицата …

Никој не го разбира, а сите го сакаат!

11-01-2005

Со огромен број манифестации, физичарот, пацифист и граѓанин на светот, годинава дефинитивно ќе биде промовиран во најголема светска ѕвезда на …

СВЕТ НА РЕЛАТИВНОСТА

11-01-2005

Ако почнете да го проучувате Ајнштајн ќе се сретнете со еден необичен свет, во кој просторот не значи ништо, движењето …

Свечен ручек

10-01-2005

ПАЛАЧИНКИ ОД ЛИСНАТО ТЕСТО Потребно е: 500 г лиснато тесто, 300 г сирење, 150г кајмак, 4 јајца, масло за пржење …

Ашер царува во Америка

10-01-2005

Ашеровата песна “Ѕеах!” е прогласена за најемитувана песна во 2004. година, а неговиот албум “Confessions” е најпродаван од минатата година …

Кира Најтли сака да биде ѕидарка

10-01-2005

Кира Најтли (19) одлучи да си пронајде резервна занимација доколку пропадне како актерка. Таа го избра ѕидарството! “Ако дојде до …