Има ли радијација над Горажде?

11-12-2005

Началникот на општината Ново Горажде, Ивица Јагодиќ, побара од Цивилната заштита на Република Српска да провери дали има и во …

Моторни скии наместо џипови

11-12-2005

Во текот на зимската туристичка сезона во Бугарија, наместо со џипови, туристите ќе се возат со моторни скии, на релацијата …

Емигрирале над 800.000 Бугари

09-12-2005

Близу 820.000 Бугари ја напуштиле државата во последните 15 години, тврди директорот на бугарскиот Институт за пазарна економија, Красен Станчев. …

Готовина сакал да биде фатен?

09-12-2005

Веста за апсењето на Анте Готовина молскавично одекна низ целиот свет. САД, Англија и ЕУ меѓу првите ја поздравија веста, …

Со тупаници против реформи!

09-12-2005

Парламентот на Јужна Кореја се преобрази во боречки ринг кога опозиционата Национална партија се обиде на физички начин да ги …

Судир на авион и автомобил

09-12-2005

Едно шестгодишно дете загина кога “боинг 737” удрил во автомобил во кој тоа се наоѓало, на меѓународниот аеродром “Мидвеј” во …

Ученик со нож ранил професор

08-12-2005

Здравко Перван (58), професор по хрватски јазик во Средното стручно училиште во Макарска е најновата жртва на насилство во училиштата. …

Црвениот крст стана црвен квадрат

08-12-2005

Новиот симбол на Црвениот крст е црвен квадрат со бело поле во внатрешноста. Одлуката е донесена на меѓународна конференција на …