Пензионерите гладуваат!

01-12-2005

Дури 36 отсто граѓани на Русија гладуваат, затоа што со пензиите не можат да ги покријат сите трошоци. Тие многу …

Петгодишни деца работат на улица

01-12-2005

Многу семејства кои дошле во Истанбул од најнеразвиените делови на Турција поради економски причини ги принудуваат своите деца да работат …

Влегување во ЕУ за 600 мил. евра!?

30-11-2005

Хрватска ја плаќа цената за големата австриска поддршка за кандидатурата за ЕУ, со тоа што Владата на премиерот Иво Санадер …

Алпските глечери исчезнуваат!

30-11-2005

Климатските промени се најголемиот еколошки предизвик за Европа, бидејќи температурата на континентот се зголемува за една третина побрзо во споредба …

Откриени и загадени сокови

30-11-2005

Овошните сокови и јогурти во тетрапак на повеќе италијански производители се загадени со фиксаторот за боја ИТЏ, соопшти италијанското Независно …

Блокирани бензински пумпи!

30-11-2005

Синдикатот на Нафтената индустрија на Србија(НИС) вчера со блокада на бензински пумпи во трите најголеми градови и со блокада на …

За тресење чаршаф – 500 евра казна

30-11-2005

Судејќи според строгите казнени одредби што ги содржи неодамна објавената предлог-одлука за куќен ред во станбените згради, градската власт конечно …

Белград подготвува тајно апсење?

30-11-2005

Европската разузнавачка служба, како и хрватската Контраразузнавачка агенција добиле доверливи информации дека Белград подготвува тајно апсење на Радован Караџиќ и …

Блер си заминува поради срцето?

30-11-2005

Во британската јавност и високите политички кругови, се почесто се споменува можноста премиерот Тони Блер да ја напушти фотелјата и …

Чејни е воен злосторник!

29-11-2005

Влијателен советник на бившиот државен секретар Колин Пауел изјави оти е можно американскиот потпретседател Дик Чејни да биде обвинет за …