Вчера земјотрес денес ЕРУПЦИЈА НА ВУЛКАН во Индонезија – Стотици луѓе евакуирани, издадено највисокото ниво на предупредување

04-12-2022

Највисокиот индонезиски вулкан на најнаселениот остров во Индонезија еруптираше рано во неделата, исфрлајќи облак од пепел 1,5 километри во воздухот, …