Црвениот крст стана црвен квадрат

08-12-2005

Новиот симбол на Црвениот крст е црвен квадрат со бело поле во внатрешноста. Одлуката е донесена на меѓународна конференција на …

Убиен ментално болен патник

08-12-2005

Федерален полициски претставник завчера смртно застрелал едно лице пред влегување во авион на меѓународниот аеродром во Мајами, откако претходно, патникот …

Најлоша и најекстремна година

07-12-2005

Годинава што изминува, веројатно, ќе биде забележана како најтопла, најсушна и година со најмногу бури на Земјата, што дава силен …

Нема создавање “Голема Албанија”

07-12-2005

Меѓународната заедница е против создавање “Голема Албанија” и очекува косовските Срби, косовските Албанци и Белград да поддржат компромисно решение за …

По 2.000 евра за трето дете

07-12-2005

Грчката Влада одлучи на семејствата што ќе имаат трето дете да им се доделува еднократна парична помош во износ од …

Третина ординации пред затворање

07-12-2005

Најавеното воспоставување институции на здравствениот омбудсман и Агенцијата за квалитет и акредитација во здравството, би требале да обезбедат повисок степен …

Британскиот план неприфатлив

06-12-2005

Првите реакции на земјите-членки на Европската унија за британскиот план за надминување на проблемите околу усвојувањето на евробуџетот за времето …

Сараевчанка штрајкува со глад

06-12-2005

Наѓа Диздаревиќ, сопруга на осомничен терорист, почна штрајк со глад пред зградата на Претседателството на Босна и Херцеговина, нагласувајќи дека …

Делумна забрана на алкохолот!

06-12-2005

Новите месни заедници кои се под контрола на Ердогановата Партија за правда и развој (АКП) почнаа да забрануваат продажба на …