Кога Ромите заиграа пред Кермес…

26-02-2021

Постојат места во Скопје познати по богатата ромска традиција, а кои денес се заборавени. Навраќањето кон тие заборавени места и …

Мице, првиот скопски ди-џеј

24-02-2021

„Виновникот“ за незаборавните забави во 60-тите и 70-тите години во Скопје, легендарниот диџеј Мице, го сретнавме зад пултот во барот …