ЕДЕН ТОАЛЕТ ЗА 360 УЧЕНИЦИ

01-09-2004

Пукнатини по училниците и ходниците, кофи и корита за собирање на водата која тече во внатрешноста на објектот и еден …

И ЗА ЗАБОРАВНИТЕ ПОСТОИ БИРО

01-09-2004

Околу 500 разни предмети, секоја година завршуваат во Бирото за пронајдени предмети. Од нив, многу мал процент се враќаат кај …

ИСТОРИЈА СРЕДЕ ГРАД

31-08-2004

Сместена во срцето на градот, на аголот кој ги двои улиците “Македонија” и “Максим Горки”, безмалку осум децении умее да …

СТАРИОТ ГРАД ВО НОВО РУВО

31-08-2004

Старата скопска чаршија, која со години беше подзаборавена, конеч но, се ревитализира. Координативниот одбор при Министерството за култура веќе ги …