КИРИИТЕ ВО ЦЕНТАРОТАСТРОНОМСКИ

06-09-2004

Бруцошите и студентите од внатреш- носта кои не успеаја да се сместат во студентските домови, деновиве, се во потрага по …

ДВОЈНИТЕ НАЗИВИ ГИ ЗБУНИЈА СКОПЈАНИ

03-09-2004

Честата употреба на двојните имиња на улиците низ градот од надлежните институции, секојдневно предизвикува забуна кај скопјани, но и кај …

ЕДЕН ТОАЛЕТ ЗА 360 УЧЕНИЦИ

01-09-2004

Пукнатини по училниците и ходниците, кофи и корита за собирање на водата која тече во внатрешноста на објектот и еден …

И ЗА ЗАБОРАВНИТЕ ПОСТОИ БИРО

01-09-2004

Околу 500 разни предмети, секоја година завршуваат во Бирото за пронајдени предмети. Од нив, многу мал процент се враќаат кај …

ИСТОРИЈА СРЕДЕ ГРАД

31-08-2004

Сместена во срцето на градот, на аголот кој ги двои улиците “Македонија” и “Максим Горки”, безмалку осум децении умее да …