Досието “Смиленски” се сели во Скопје!?

24-11-2004

Вишиот обвинител од Штип, Тодор Витларов, одговара на прашањето – зошто штипското Основно обвинителство не поднело обвинителен акт против контроверзниот …

КАМПАЊА

24-11-2004

Вчера на прес-конференција беше промовирана кампањата што со посредство на Министерството за внатрешни работи, ја организираат УНИЦЕФ и Националната комисија …

Љубчо, лидер на опозицијата?

24-11-2004

Љубчо Георгиевски, најверојатно, ќе стане лидер на најголемата опозициска партија. Тоа е крајниот резултат што сега станува логичен, по изнесеното …

Ќе не крстат во декември

24-11-2004

Македонија и Грција повторно ќе седнат на преговарачка маса во Њујорк на почетокот на декември. Според дипломатски извори во ОН, …

Нема мода без Ганка

23-11-2004

Ете и тоа бидна. Третата модна ноќ на “Фешн вик” не можеше да почне без Ганка. Модните ревии, што добиваат …

Македонец или дојденец, сеедно

23-11-2004

Во новите лични карти што ќе им се издаваат на граѓаните на Република Македонија, нема разлика меѓу категориите живеалиште и …