Артисти се шетаат низ Владата

07-06-2005

ПИШУВА: Зденка ПАВКОВИЌ Се сеќавате ли на Марк Гуд. Оној русокосиот што дојде од Америка, со тазе основана фирма, што …

СЛУЧКИ ОД СЕКОЈДНЕВИЕТО

07-06-2005

Многу често, кога ќе седнам на кафе-муабет со некој од повозрасната генерација ја слушам познатата реченица: “Е тоа беа времиња, …

Распишан тендер за Дојранското Езеро

06-06-2005

ДОЈРАН.- Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на РМ по подолга пауза и во услови на забранет риболов во македонската …

Кирјакос ветува работа и пласман

06-06-2005

Прилепските сточари имаа средба со стратешкиот инвеститор во Млекарницата во стечај, Гркот Ромбис Кирјакос. На средбата Кирјакос вети дека Млекарницата …

Груевски фатен во лага

06-06-2005

Никола Груевски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ, во Берлин не бил на конференција на Христијанско-демократската унија-ЦДУ, туку на молитвен појадок, каде се …

Цеца феномен

06-06-2005

ПИШУВА: Валентина ЃОРГИЕВСКА Горан Бреговиќ еднаш рече: “Турбо-фолкот е единствениот оригинален српски производ кој се продава во странство.” И тргнуваме …

Здраво Бате

06-06-2005

Еве долго време не ти имав пишано з’ш кај нас во самостална, независна, суверена и самоуверена, напатена Република Македонија, се …