ДОНАЛД РАМСФЕЛД ВО МАКЕДОНИЈА

08-10-2004

Американскиот државен секретар за одбрана Доналд Рамсфелд в понеделник ќе допатува во Македонија. Рамсфелд ќе разговара со претседателот на Владата …

ОПРЕДЕЛБА ЗА САМОБИТНОСТ

08-10-2004

Македонија го одбележува 11 Октомври, Денот на воожруженото востание против фашистичкиот окупатор. Се навршуваат 63 години од историскиот Октомври 1941 …

ДВА КАРВАНА НА ТРИ МАСИ!

08-10-2004

Пладневната прошетка низ плоштадот, опозиционерите ја завршија со дружење во градската кафеана на Љупчо Николовски-Фуфо. Единственоста што ја демонстрираа во …

БОШКОВСКИ ЌЕ СВЕДОЧИ И ЗА “ЉУБОТЕН”

08-10-2004

Поранешниот министер за внатрешни работи Љубе Бошковски во Хрватска ќе сведочи и за случајот “Љуботен”. Претставници на Хашкиот трибунал за …

ЌОТЕК ЗА СОПСТВЕНАТА МАЈКА

08-10-2004

КОЧАНИ – СВР Кочани деновиве поднесе кривич- на пријава против 35-годиш ниот М.Ј. од Теранци, Кочанско, заради основано сомневање дека …

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ЈАВНИТЕ ГЛАСИЛА

08-10-2004

По повод бројните шпекулации пласирани во јавноста преку печатените медиуми, во врска со трагичниот настан во кој животот го загуби …

ПРИВРЗОК ОД БРИСЕЛ, КЛУЧОТ ГО НЕМА

07-10-2004

Пред да одговори на прашалникот, Република Македонија ги отвори портите на Европската унија. И тоа на најконкретен начин со приврзок …