Генчова ги разобличи лагите на Ковачевски, француски предлог е ист и нема никакви суштински промени, СДСМ носи ново предавство

01-07-2022

Бугарската министерка за надворешни работи Теодора Генчова со изјавата за бугарската агенција БГНЕС дека нема никаква промена во модифицираниот францускиот …

Николоски: Со овој предлог Македонија нема никогаш да стане членка на ЕУ, не нуди гаранции дека Бугарија нема повеќе да не блокира во преговорите, а се газат и македонските позиции

30-06-2022

  Во францускиот предлогот се газат на македонските позиции, таму јасно пишува дека во однос на македонскиот јазик двете страни, …