ИЗМАМНИЦИ

17-09-2004

Македонија, по долгиот период на транзиција, почнати и незавршени реформи и желба да се стабилизира, отворајќи ги вратите за влегување …

ПРИСТАПОТ ДО ИНФОРМАЦИИ, НЕДОВОЛЕН

17-09-2004

Јавноста во Македонија смета дека пристапот до информации е недоволен и недоволно законски регулиран, покажуваат резултатите од истражувањето на јавното …

И ДЕЗИНФИЦИЕНЦИТЕ ОД БАЏАНАКОТ!?

16-09-2004

Додека директорот Хасан Мехмети ги “мести” тендерите за фирмата на неговиот баџанак “Алба медика”, Стоматолошките клиники се “дезинфицираат” со вода! …

ЕДЕН ЗАГИНАТ И ДВАЈЦА ПОВРЕДЕНИ

16-09-2004

Во средата околу 19,30 часот во сообраќајна несреќа што се случи кај Немањци, Светиниколско, загина четиринаесетгодишно дете. Со повреди се …

ДЕМОКРАТИЈА НА ЛАЖИЧКА!

16-09-2004

Деновиве, претставниците на Европската унија фатија темпо и уфрлија во “петта”. Од Брисел, од Скопје, од сите страни ни испраќаат …

ЗАГИНА ВОЗАЧ НА ЗАСТАВА

15-09-2004

Едно лице загина во тешката сообра- ќајна несреќа што зав- чера се случи на автопатот Охрид-Кичево, кај месноста “Ловчанско Речиште”. …

ТЕРАПИЈА БЕЗ ЕФЕКТ

15-09-2004

Министерот за здравство и целиот реформски тим ќе треба сериозно да се реформираат, пред с&”238;, за да се направи каков …