ОПРЕДЕЛБА ЗА САМОБИТНОСТ

08-10-2004

Македонија го одбележува 11 Октомври, Денот на воожруженото востание против фашистичкиот окупатор. Се навршуваат 63 години од историскиот Октомври 1941 …

ТАУНГА ТИ БИЛ ТАНГУМА!

07-10-2004

Серџо Таунга, човекот кој ја ангажираше групата кумановци која замина на работа во Ирак преку фирмата “Соуфан инженеринг” не бил …

КАРВАНИ

07-10-2004

Карваните тргнуваат. Типично македонски. Секој на своја страна. Причина и повод – поч- нува официјалната референдумска кампања. Во убедувачки поход …

ПРИВРЗОК ОД БРИСЕЛ, КЛУЧОТ ГО НЕМА

07-10-2004

Пред да одговори на прашалникот, Република Македонија ги отвори портите на Европската унија. И тоа на најконкретен начин со приврзок …

ТИТО СЕ ВРАТИ ВО ЈАТОТО

07-10-2004

Ако не можеш да ги победиш – придружи им се. До ова сознание, за неполни 24 часа, дојде Тито Петковски. …

ЦРВЕНКОВСКИ И Г.Г. СТЕФАН СЕ КООРДИНИРАА?

07-10-2004

“Ставот на претседателот на државата Бранко Црвенковски околу пакетот закони за децентрализација, вклучувајќ и го и Законот за територијална организација, …

СИРОМАШКО ЛЕТО – БОГАТ ПАЗАР

07-10-2004

Благодетите од сиромашното или циганско лето, ќе можат да се уживаат уште неколку денови, бидејќи сончевото и топло време ќе …