САКИС НЕ ДОАЃА ВО СКОПЈЕ

27-10-2004

По Евровизискиот настап со кој ја освои Европа, грчкото златно момче Сакис Рувас одржа многу концерти. Разграбан на сите страни …

ЉУБЧО ПОЧНА ДА СЕ ФАЛИ

27-10-2004

Прексиноќа во Штип престојуваше Љубчо Георгиевски, кој имаше средба со своите приврзаници од новоформираната ВМРОНародна партија. Притоа, тој го информирал …

СТРЕЛКИТЕ ЗА ЧАС НАНАЗАД

27-10-2004

Во согласност со Законот за сметање на времето и Одлуката за денот и моментот на воведувањето и денот и моментот …

ОТКРИЕНИ УБИЈЦИТЕ НА ФАТИХ ИСМАИЛИ

27-10-2004

Министерството за внатрешни работи изготви и до скопското основно јавно обвинителство поднесе кривични пријави против Р.А. (19) и М.А.(16), двајцата …

БАБАРОГИ

27-10-2004

ПИШУВА: ЕМИЛ СТЕРЈЕВСКИ Понизно се нудам, на господинот анахронич ар Денис Мекшејн, инаку министер за европски прашања во британскиот Форин …

НОВО ИМЕ ДО ПОЧЕТОКОТ НА 2005 ГОДИНА?

26-10-2004

Грција повторно се обидува да не; прекрсти. Овојпат како “опција” го нуди името “Нова Македонија”. Оваа кованица вчера ја промовира …

МИТИНГОТ СЕ СЕЛИ НА “ПЕЛА”

26-10-2004

Терминот за одржување на централниот митинг на опозицијата и местото не се утврдени и тоа ќе се договара на денеш- …

МНОГУ ГЛАСАЧКИ МЕСТА ПОД КЛУЧ

26-10-2004

На денот на референдумот, нема да бидат отворени дел од гласач- ките места во кумановско- липковскиот, струшкиот и кичевскиот регион, …

ВЛАСТА САКА СЛАБА ЦРКВА?

26-10-2004

Конфликтот на релација СПЦ – МПЦ достигна степен што повеќе не дозволува бегање од пра- шањето: сакаме ли, сите ние …