Караманлис “плаче” и обвинува

22-05-2005

Грчкиот премиер Костас Караманлис не успеа да го убеди американскиот претседател Џорџ Буш да го повлече признавањето на уставното име …

Портпаролот оди во Женева

22-05-2005

Душко Узуновски, сегашниот портпарол на Министерството за надворешни работи, ќе биде министер-советник во македонската мисија при Обединетите нации во Женева. …

“Домашното” добро сработено

22-05-2005

Извештајот на НАТО за годишниот напредок на Република Македонија на патот кон Алијансата, што ќе биде претставен в петок во …

Лаборантка фалсификувала документи

22-05-2005

Поради сторени две кривични дела – проневера во службата и фалсификување на службени исправи и документи, полицијата во Битола поднесе …

Бејби на ролери

22-05-2005

Весна Петрушевска-Бејби како новајлија во ролањето ретко се осмелува да застане на своите нови ролерки. Исклучок прави само кога е …

Застрелан 70-годишен старец од Гајре

22-05-2005

Во саботата попладнето околу 16.30 часот во Медицинскиот центар, во Тетово, бил донесен 70-годишниот С.Д. од Гајре, Тетовско. Старецот имал …

Дипломатите ќе играат тенис

20-05-2005

Во организација на Тенискиот клуб “АБЦ” од Скопје, а во соработка со Министерството за надворешни работи на Република Македонија, денес …

Бучковски ја смирува топката!

20-05-2005

Централниот одбор на СДСМ го овласти Претседателството на партијата да ја преземе улогата на кандидациона комисија во изборот на нови …