Поврдени седум лица

23-05-2005

Вчера попладне околу 17.30 часот на клучката за Штип и Скопје, во непосредна близна на Велес се случи тешка сообраќајна …

Бучко на среден рок!

23-05-2005

Пишува: Виолета ЦВЕТКОВСКА Септември 2006. Почеток на предизборната кампања за петтите по ред, мини-јубилејни, парламентарни избори. Вака отприлика изгледаше петочното …

Предлогот е навредлив за Македонците

23-05-2005

Ни Македонија ни Грција немаат ексклузивно право на името Македонија во географска, културна или историска смисла. Сепак, Македонија не бара …

Чоревски добива уште една шанса

23-05-2005

Актуелниот претседател на Советот на град Скопје, Благоја Чоревски не успеал со разговор да ги убеди координаторите на советничките групи …

Бузо доби часовник од Путин

23-05-2005

Трајко Стојковски – Бузо, народен херој, командант на Дванаесеттата бригада во НОБ, носи рачен и џебен часовник, што ги доби …

Тито, пак, ги запали Бугарите

23-05-2005

Да беше жив бај Тошо, сигурно, ќе му одадеше лично признание на случајниот професор Божидар Димитров, кој во софиски “Стандард” …