Кој им пратил факс на овие?

24-05-2005

ССМ заедно со Фондацијата “Фридрих Еберт” вчера организираа тркалезна маса со повод: општо запознавање со текстот на новиот Закон за …

Уапсени двајца разбојници

24-05-2005

СВР Скопје поднесе кривична пријава против Томе Т. (22) и Благоја С.(24), двајцата од Булачани, Скопско. Тие се сомничат дека …

Ранети тројца полицајци

24-05-2005

Во вторникот утрото, во два часот по полноќ, во населбата “Вене” во Дебар, дојде до жестока престрелка меѓу полициска патрола …

Пиел на вересија, а барал и рекет

24-05-2005

Едвај полнолетниот Александар Верушевски-Аџо вчераноќ го збогати своето криминално досие. Петнаесетина минути по полноќ, во Струга, на улицата “15 Корпус” …

Овации за Влатко, Тоше и “Танец”

24-05-2005

Македонските уметници направија вистински спектакл во вилата Пиколомини во Рим каде беше организирана првата од трите македонски вечери, приредени во …

Ги трпиме истите искушенија

24-05-2005

“Денешниот живот на Македонската православна црква во голема мера личи во времето кога живееле светите браќа. Проблемите и искушенијата што …

Музеите и новото време

24-05-2005

Местото на музеите во време на техничко-технолошкиот развој има специфично значење. Од една страна, доминира основната обврска да се чува, …

Се тече, ништо не се менува

24-05-2005

ПИШУВА:Томислав КЕЖАРОВСКИ Се тече, се се менува, рече многу одамна старогрчкиот филозоф Хераклит. И навистина се потврди тоа. Но процесот …

Владата го заобиколува ВМРО-ДПМНЕ?

24-05-2005

Владата на Република Македонија се обидува да го “исклучи” ВМРО-ДПМНЕ од партиските консултации за измена на изборното законодавство што се …