Аман од овие гафови!

29-05-2005

ПИШУВА: Татјана ЦВЕТКОВСКА До кога чествувањето на светите Кирил и Методиј во Рим ќе биде настан придружен со гафови? На …

Обединување на сите христијани

29-05-2005

Поглаварот на Римокатоличката црква папата Бенедикт Шеснаесетти на неделната миса во јужниот италијански град Бари, изрази подготвеност да работи на …

Со Нано во НАТО!

29-05-2005

Позитивните оценки што Република Македонија, минатата недела, ги доби од Советот на амбасадорите во НАТО во македонската постојана мисија во …

Поројниот дожд ги исплаши Скопјани

29-05-2005

Силното невреме, што завчера го зафати Скопје, беше причина почетокот на долгонајавуваниот фестивал Скопје Соунд Гоод да доцни повеќе од …

Шон Конери – идол на мажите

29-05-2005

Шон Конери е прв на листата на идоли за мажите постари од триесет години, а младите актери и спортисти како …

Искуствата со една слика

27-05-2005

Велат, мостовите спојуваат. По многу нешта тоа е типична оптимистичка перспектива, односно гледна точка за мостот и како функција и …

Тивка војна меѓу “волците” и “алфите”

27-05-2005

Министерството за Одбрана нема официјален став за завчерашниот инцидент во кафе-барот “Миднајт”, во којшто при “полициска контрола заради пречекорување на …

Владика у чакшире!

27-05-2005

ПИШУВА: Владимир ТУЛЕВСКИ Папата го благослови македонскиот народ. Нека му се мисли сега Бучко, зашто ова со Папата му се …