Бадниково лепче со паричка

05-01-2022

Паричката е симбол на среќа, па затоа и се верува дека оној кој во своето парче ќе ја пронајде истата, …

Посна сарма

03-01-2022

Потребни состојки: листови од кисела зелка (1 поголема или неколку помали) 200 мл масло 4 лажици црвен пипер црн пипер …

Домашен мајонез без јајца

19-12-2021

Оние кои имаат проблеми со холестеролот треба да ја ограничат консумацијата на мајонез, а претерување не се препорачува ниту за …